Guild of Dungeoneering igraonica

5. FantaSTikon ima zadovoljstvo i čast najaviti trodnevno gostovanje Guild of Dungeneering iz Zadra. Lokalni Dungeons and Dragons stručnjaci će u tri dana za sve zainteresirane održati nekoliko predavanja, radionica i mnoštvo zanimljivih sesija na FESB-u.

Guild of Dungeoneering
Dobro došli u Guild of Dungeoneering! Jednodnevni event organiziran od kluba ljubitelja Dungeons & Dragonsa iz Zadra. Tijekom eventa možete se upoznati s DnD om, upoznati kako napraviti i zaigrati vaše kampanje i likove, isprobati različite avanture naći nove igrače ili Dungeon Mastere i još mnogo mnogo zanimljivih stvari. Za sve igrače imamo posebno blago koje mogu na kraju svojih avantura ponijeti kući.

G.O.D. – Dungeon Master 101 : Kreiranje svjetova – Predavanje
Nastavak na prošlogodišnje predavanje o Dungeons and Dragonsima, u ovom predavanju ćemo proći kroz osnove kreiranja vlastitih svijetova za Dungeons and Dragonse. Kako kreirati priču, prostor, ljude itd.Isto tako proći ćemo kroz Kreativno pisanje i koliko sami igrači postaju pisci vaših novih svjetova.

G.O.D. – Kako složiti uvjerljivog NPCa (Non Player Character)? – Predavanje
Konačno si odlučio napraviti svoju DnD kampanju, ali ne znaš kako oživjeti svoje likove? Fali im „nešto“ i nisi siguran što je? Ne razbijaj glavu, naš Dungeon Master će kroz kratko predavanje pokazati kako svojim karakterima dati dušu, što kroz verbalno izražavanje, mimiku, govorom tijela, a što kroz matematičke komponente Dungeon & Dragonsa.

G.O.D. – Kako izraditi svojeg prvog DnD karaktera – Radionica
Radionica namijenjena za sve uzraste koji žele naučiti kako kreirati vlastite likove za DnD. Radionica pokriva kreiranje likova u različitim edicijama i različitim sustavima, kako izabrati rasu i klasu, kako izabrati alignment, itd. Polaznici radionice imaju mogućnost isprobati likove u DnD sessionu nakon radionice.

G.O.D. – Homebrew 101 – Kreirajmo kampanju – Radionica
Radionica namijenjena za sve uzraste koji žele isprobati kreiranje vlastitih svijetova za DnD. Kroz radionicu polaznici će biti upoznati o tome kako iz ideje napraviti kampanju, kako generirati svijet i događanja, kako voditi partiju kroz svijet, itd. Ova radionica se veže na predavanje – Dungeon Master 101 : Kreiranje svjetova.

G.O.D. Grobnica Delijanskih vitezova
Početnička jednokratna avantura za nove i iskusne Dungeons & Dragons igrače.Avantura bi trebala trajati od 3 do 4 sata, za likove od 1. do 3. levela. Sastoji se od 4 – 7 encountera, a krajnji cilj je spasiti otetu djevojčicu, prije nego što je zli goblin žrtvuju.

G.O.D. Povratak u Tristram
Dnd Sesija u svijetu Diabla. Igrači će se morati vratiti natrag u Tristram u potrazi za odgovorima na vizije koje imaju zadnjih nekoliko tjedana.Vizija u kojoj nešto mračno se budi ispod Tristrama.Sesija je napravljena za iskusne igrače i uključuje dosta combata i nostalgije.

G.O.D. Magla iznad Purple Rock-a
800 milja udaljeno od obale Faeruna nalazi se otočje Purple rocks. Vaš zadatak je da otkrijete što se dogodilo s pučanstvom na otočju i zašto putnici i brodovi nestaju na obala Purple rock-a.
Avantura u svijetu Forgotten relmsa i utjecaju Lovecrafta, namijenjena za početnike i ljubitelje Cthulu mitosa.

Veliko hvala Luki Androviću Šmitu, Mariu Gregovu, Filipu Romiću, Ani Opačić i Martini Sandrić!